Acné Een probleem wat zichtbaar kan verminderen....

acne

“Tegenwoordig hoef je er niet mee te blijven lopen, zelf te gaan experimenteren met producten. Dikwijls worden allerlei goed bedoelde adviezen gegeven. Beter is te kiezen voor een gespecialiseerde salon, zodat meteen de juiste behandeling met juiste producten geadviseerd kan worden. De laatste jaren is de kwaliteit van producten en specialisten enorm vooruit gegaan. Als er een erkenning is afgegeven, worden behandelingen vergoed door zorgverzekeraars.” We werken samen met Mediskincare zodat de behandelingen vergoed worden.

Onder begeleiding van gecertificeerde specialisten wordt een huid verbeterd. Geen loze beloftes maar stap voor stap samen zeer mooie resultaten behalen!

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.
OORZAKEN ACNE
Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.
ONTSTAAN ACNE
Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

ACNE LITTEKENS kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.
ACNE BEHANDELING
De specialist reinigt de huid met hoogwaardige reinigingsproducten en verwijdert de onzuiverheden met behulp van een speciale techniek. Er worden adviezen gegeven om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.